Начало MotoGP News Гран при на Малайзия няма да се състои за втора поредна година

Гран при на Малайзия няма да се състои за втора поредна година

189
0
Сепанг
снимка, Мишлен
Календарът за сезон 2021 в MotoGP отново претърпя промени. Състезанието в Малайзия няма да се състои за втора поредна година заради нарастващите случаи на заразени с коронавирус. Стартът на Сепанг трябваше да се проведе седмица по-рано от планираното заради отмяната на надпреварата в Тайланд. Така Малайзия става поредната страна, която бе принудена да отмени състезание. По-рано тази година отпаднаха стартовете в Япония, Финландия, Австралия, Тайланд, а този в Аржентина бе отложен.

„ФИМ и Дорна съжаляват да обявят отмяната на Гран при на Малайзия на пистата Сепанг. Състезанието трябваше да се проведе в края на месец октомври. Продължаващата пандемия от COVID-19 и рестрикциите за влизане в страната налагат тази отмяна. Световният шампионат се надява да се завърне на това невероятно трасе през следващата година“, се казва в официалното изявление на организаторите на MotoGP.

„В същото време ФИМ, ИРТА и Дорна са щастливи да обявят втора надпревара на  италианската писта Мизано. Името на напдреварата ще бъде обявено в по-късен етап. Във връзка с това датата за Гран при на Сан Марино няма да бъде променяна“.

Все още не е сигурно и провеждането на състезанието в Съединените щати, което трябваше да се състои в началото на сезона. Нарастващите случаи на зaразени с вируса могат да доведат до нови ограничения, които да наложат отмяна на събитието.