Начало Top Moto News MotоGP отмени състезанието в Тайланд

MotоGP отмени състезанието в Тайланд

197
0
Гран при на Тайланд
снимка, Мишлен
Гран при на Тайланд в кралския клас бе отменено за втора поредна година. Това потвърдиха от Международната мотоциклетна федерация (ФИМ). Основната причина за това решение е продължаващата пандемия от коронавирус. От Дорна все още не са обявили дали ще има напдревара, която ще заеме мястото на тази в азиатската страна.

От началото на годината календарът на MotoGP претърпя много промени. Още преди старта на сезона състезанията в САЩ и Аржентина бяха отложени и заменени от такива в Катар и Португалия. След това отпадна и Финландия, която бе заменена от допълнителна надпревара в Австрия. Гран при на Япония също отпадна и на негово място се завърна САЩ. По-рано този месец стана ясна и отмяната на Гран при на Австралия. Заради това състезанието в Малайзия бе преместено със седмица по-рано и бе добавена втора надпревара в Португалия.

„ФИМ, ИРТА и Дорна потвърдиха отмяната на надпреварата в Тайланд. Въпреки всички усилия на местните власти, продължаваща пандемия и наложените ограничения не позволяват безопасното провеждане на събитието. Световният шампионат очаква с нетърпение завръщането на тази невероятна писта през 2022“, се казва в официалното изявление на MotoGP.

Очаква се състезанието в Аржентина също да не се състои. В началото на годината на пистата избухна голям пожар, който унищожи голяма част от инфраструктурата. Също така рестрикциите, наложени от местните власти не биха позволили нормалното провеждане на надпреварата.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.