Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гран при на Португалия – възможни стратегии, налични гуми и коментари по...

Гран при на Португалия – възможни стратегии, налични гуми и коментари по време на състезанието

Гран при на Португалия
снимка Пирели

Гран при на Португалия е 11-и кръг от сезон 2020. Това е първото състезание в Португалия от 1996 година насам, а надпреварата ще се проведе за пръв път на пистата Алгарве. Люис Хамилтън ще стартира от полпозишън пред съотборника си, Валтери Ботас. Зад тях на втора редица са Макс Верстапен и Шарл Льоклер. От четиримата единствено Макс ще започне с гуми софт, докато останалите ще го направят с медиум.

Ето и останалата част от решетката:

Именно старт с гуми медиум е най-бързата стратегия според доставчика на гуми Пирели. Тя ще бъде с едно спиране в бокса след 32 обиколки, когато те ще бъдат сменени с хард до края на състезанието.

По-бавен вариант е стартирането със софт за 18 обиколки, след което трябва да бъдат поставени хард до края на надпреварата. Най-бавната стратегия е с две спирания в бокса. При нея пилотите ще стартират със софт, след което на два пъти ще сложат медиум.

Сред пилотите в челото единствено Албон не разполага с чисто нови комплекти гуми. Верстапен пък няма нов комплект софт, но пък единствено той и Перес от пилотите в първите три редици имат нови медиум.