Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гран при на Русия – възможни стратегии, налични гуми и коментари по...

Гран при на Русия – възможни стратегии, налични гуми и коментари по време на състезанието

1773
0
Гран при на Русия
снимка: Пирели

Гран при на Русия е 15-и кръг от световния шампионат в F1 за 2021. Надпреварата се провежда на пистата в Сочи като всички състезания на тази писта до момента са били спечелени от Мерцедес.

Хамилтън и Ботас обаче ще стартират съответно 4-и и 17-и след изненадващата квалификация вчера и наказанието на Валтери. Наказаните пилоти са общо 5 като от дъното ще стартират още лидера в шампионата, Макс Верстапен, както и Льоклер, Латифи и Джовинаци.

От полпозишън пък за пръв път ще потегли Ландо Норис. До него за пръв път на първа редица ще се нареди Карлос Сайнц. Топ 3 допълва Джордж Ръсел.

Според Пирели най-бързата стратегия ще бъде с едно спиране в бокса. Двата варианта пред пилотите ще бъдат старт на медиум и смяна с хард между 17-22 обиколка или старт на софт и смяна с медиум между 15-20 обиколка. Всички пилоти имат право на свободен избор на гуми, тъй като вчерашната квалификация се проведе на мокра писта.

Шарл Льоклер е единственият пилот с използван комплект гуми хард за състезанието. Всички останали налични комплекти за всички пилоти са чисто нови, тъй като през вчерашния ден бе отменена третата тренировка, а в квалификацията бяха използвани основни гуми интермедия.

Старта на състезанието е в 15:00 българско време.