Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гран при на Турция- възможни стратегии, налични гуми и коментари по време...

Гран при на Турция- възможни стратегии, налични гуми и коментари по време на състезанието

1709
0
Пирели
снимка, Пирели
Гран при на Турция е четиринадесети кръг от сезон 2020 във F1. Надпреварата ще се проведе на пистата Истанбул парк. Ланс Строл ще потегли от полпозишън за пръв път в своята кариера, следван от Макс Верстапен и Серхио Перес. Очаква се температурата да бъде 14 градуса и вероятността за преваляване да е 30 %. 

 


Според Пирели най-бързата стратегия на суха писта ще бъде с две спирания в бокса. Това ще е при стартиране с гуми софт за 16 обиколки, след това смяна с медиум за още 26 тура и софт за оставащите 16 обиколки.

Вторият възможен вариант е стартиране със софт за 14 тура и след това два стинта по 22 обиколки със средно твърди гуми.

Третата опция е потегляне с едно спиране, като се потегля с медиум за 30 тура и след това смяна с хард за оставащите 28.

Алтернативната четвърта възможност е започване на надпреварата с най-меката смес за 20 тура и след това смяна с хард за остатъка от Гран при на Турция.

Заради дъждовната квалификация всички пилоти са свободни да избират с какъв тип гуми да стартират ако надпреварата в Турция е на суха писта.