Начало Форум Гран при на Унгария – коментари преди състезанието

Гран при на Унгария – коментари преди състезанието

2014
0

Сезон 2020 прoдължава в Унгария за третия кръг от шампионата. Това ще бъде последният от трите поредни уикенда със състезания, което се случва едва за втори път в историята на Формула 1.

Унгария: Характеристики
Характеристики на пистата. Източник: Пирели

 

Гумите, които Пирели ще предостави, са същите като тези от последните две надпревари – С2, С3 и С4, съответно хард, медиум и софт. Същите типове гуми бяха избрани от Пирели и през 2019. Всички пилоти ще разполагат с по 2 комплекта хард, 3 комплекта медиум и 8 софт.

Източник: Пирели

Стратегията на отборите и нивото на деградация на гумите ще бъдат от ключово значение. Първите 5 пилота в миналогодишната надпревара на Хунгароринг използваха 5 различни стратегии, като победителят, Люис Хамилтън, направи късен втори стоп, който му помогна да изпревари Макс Верстапен в края на състезанието. Въпреки това, най-често стратегията, на която залагат отборите, е с едно спиране в бокса.

Времето ще е променливо с превалявания. Очаква се дъжд за състезанието в неделя.

Ромен Грожан:

„Да, това е къса писта, но е различна по отношение на това, че старт-финалната права е много по-незначителна. Можеш да караш колата с максимално притискане – това би трябвало да помогне с характеристиките на VF-20. Трябва да управляваш добре гумите си в квалификацията както и в състезанието. Обикновено температурите са високи в Унгария по това време на годината. Трябва да имаш кола, ня която можеш да се довериш, преминавайки през всички тези бързи завои в средния сектор. Последните два завоя също са много важни, за да постигнеш добра обиколка. Всъщност в тях загубих полпозишъна през 2012, не преминах толкова бързо, колкото трябваше през тези последни два завоя – там можеш да спечелиш доста време.“

Люис Хамилтън

„Ако погледнете предишните години, в които сме били тук, Ред Бул обикновено се представят добре. Те се справят по-добре на писти като тази и Монако, където притискането е от най-голямо значение. Това със сигурност ще приближи всички и ще бъде истинско предизвикателство според мен, добра битка. Вече видяхме страхотно представяне от тях (Ред Бул) в тренировките в Австрия и мисля, че те все още са много силни в състезанието – още повече тук, мисля. Така че наистина трябва да дадем най-доброто от себе си този уикенд.“