Начало Рали Great Wall модели на легендарното рали Бреслау

Great Wall модели на легендарното рали Бреслау

50
0

Българският автомобилен производител Литекс Моторс е официален превозвач на най-старото и успешно офроуд рали в Европа – Бреслау, сравнимо с най-тежкото състезание в света – Дакар. Осем надеждни и високопроходими автомобила с марка Great Wall бяха предоставени за екстремната надпревара. Официалните лица и организаторите на утвърдилото се на международната офроуд сцена рали Бреслау ще могат да достигнат до най-предизвикателните и атрактивни точки по маршрута, благодарение на безкомпромисния Great Wall Hover H5 и на най-успешния в България пикап – Steed 5.

Предоставянето на родните автомобили се извърши в представителствата на Great Wall в София на бул. Ботевградско шосе, както и в дилърството на марката в Пловдив на бул. Карловско шосе. В София ключовете на организаторите връчи бранд мениджърът на Литекс Моторс – г-н Николай Ликьов, а в Пловдив – управителят на представителството г-н Стефко Василев.

От 14 до 21 септември България ще бъде домакин на Балканското издание на рали Бреслау. За трета поредна година състезанието – синоним на предизвикателство и екстремност – ще се проведе в нашата страна. За първи път български автомобилен производител е официален партньор на атрактивната надпревара, като предоставя специално разработените за тежките офроуд условия високопроходими Great Wall Hover H5 и Steed 5. На старта на ралито в нашата страна се очакват над 70 екипажа от цяла Европа, включително и от България.

Най-голямата и популярна офроуд надпревара в Европа – рали Бреслау, събира ежегодно над 250 различни превозни средства – мотоциклети, автомобили, камиони и ATV. Ралито се провежда на две локации – Бреслау Полша (Breslau Poland) и Балканско рали Бреслау (Balkan Breslau). Тази година легендарното състезание празнува своя 20-ти юбилей.