Начало Рали Great Wall за четвърти път на рали Дакар

Great Wall за четвърти път на рали Дакар

35
0
Great Wall,Дакар

Лидерът сред китайските частни автомобилни производители Great Wall Motors обяви четвъртото си поредно участие в рали Дакар. Компанията ще участва със свой екип и през 2013 г. Състезателният автомобил е базиран на най-успешния SUV модел на Great Wall – Hover. Световноизвестният пилот Карлос Соуса отново ще представи марката в състезанието, което е известно като най-сериозното изпитание за издръжливост в света. Зад волана на Hover SUV ще седне и миналогодишният съотборник на Соуса – китаецът Джоу Йонг.

През 2013 г. състезанието ще се проведе между 5 и 22 януари, като маршрутът ще е изцяло нов – от столицата на Перу Лима до Сантяго, Чили, като е заложено трасето да премине и през Аржентина.

Тъй като рали Дакар е огромно предизвикателство, аз ще дам всичко от себе си, за да постигнем още по-големи резултати на четвъртото си участие в надпреварата – казва Йонг.

Миналата година екипът на Great Wall финишира за първи път в топ 10 и зае шесто място в крайното класиране, което беше безпрецедентен успех за тима. Пилотът Карлос Соуса финишира пети, което го нареди на шесто място в крайното класиране на ралито. Съотборникът му Йонг бе 22-ри във финалния етап, като общият му резултат го постави на 19-то място във финалното подреждане. И двамата състезатели участваха с Hover, който след участието си в ралито се нареди сред най-добрите състезателни автомобили в света.

Моделът Hover Дакар е с леки промени в структурата на купето и окачването, както и подобрения на двигателя. Това води до повишена функционалност спрямо изискванията на тежко състезание като рали Дакар.

Hover беше много подобрен в сравнение с миналогодишното състезание, всичко е перфектно, автомобилът е стабилен, ще дадем всичко от себе си – споделя и Карлос.

През 2013 г. Great Wall Motors ще са единственият представител на Китай на рали Дакар.