Начало Рали Грешка на От Танак изведе Ожие на върха в Португалия

Грешка на От Танак изведе Ожие на върха в Португалия

48
0
Себастиен Ожие

Шампионът Себастиен Ожие се възползва от грешката на своя съотборник в екипа на М-Според, за да поведе в рали Португалия след съборния ден от надпреварата, която е 6-и кръг от WRC.

Естонецът се удари в насип край пътя и с това загуби реални шансове за победата, изоставайки от водача на минута и половина. Танак вече е 4-и в генералното класиране, като пред него освен Ожие са още Тиери Нювил и Дани Сордо от екипа на Хюндай.

Ожие стана общо седмият лидер в това изключително оспорваното и изпълнено с обрати състезание. Ожие започна силно деня и бе най-бърз в първата отсечка, след което в следващата над всички бе Танак. След нея От поведе с 6.3 сек пред съекипника си, но в следващата след удара счупи окачването на автомобила си и загуби около 90 секунди.

С това Танак се срина на 5-о място, като до края на деня навакса една позиция и стана 4-и, като изпревари Крейг Брийн със Ситроен. В същото време Ожие увеличи аванса си пред Нювил на 23 сек, преди белгиецът в последната отсечка да намали тази преднина на 16.8 сек.

По думите на Ожие, той е бил твърде предпазлив в последната отсечка, опитвайки се да запази гумите си. Французинът е доволен от преднината си, но е наясно, че трябва да натиска и в последния ден, защото Нювил ще се бори до края.

Брийн завърши деня 5-и, следван от Елфин Еванс с Форд Фиеста, Юхо Ханинен с Тойота, Мадс Остберг с Форд Фиеста и Яри-Мати Латвала с другата Тойота. Последния страда от настинка и не е в оптимална форма.