Начало Рали Грешката в Аржентина мотивира Ожие

Грешката в Аржентина мотивира Ожие

40
0
Себастиен Ожие

Заради грешката в Аржентина Себастиен Ожие ще пристигне на рали Гърция още по-мотивиран да се представи на ниво.

27-годишният пилот на Ситроен водеше в рали Аржентина (6-и кръг от WRC този сезон), след като Яри-Мати Латвала от Форд получи техническа повреда. Ожие даваше доста добри времена, но заради неточност в записките, както се твърди, той допусна грешка и автомобилът му се преобърна. Все пак, въпреки инцидента Ожие успя да продължи, но с повреда в колата и бе невъзможно да запази лидерството си. Впоследствие съотборникът му Себастиен Льоб успя да се добере до лидерската позиция и да спечели рали Аржентина 2011. Ожие пък остана трети.

След изминаването на няколко дни от случилото се Ожие коментира:

– Трябваше да спечеля, но финиширах трети. Загубих доста точки спрямо Себастиен Льоб и Мико Хировнен в класирането за шампионата. Да се намираш в такава ситуация определено не е добре, защото винаги първите няколко дни, след като си направил грешка, са тежки. Бе глупава грешка, но съм сигурен, че ще пристигна в Гърция за следващото рали с повече мотивация за победа.

Всъщност Аржентина е вторият случай този сезон, в който Ожие води и катастрофира, т. е. губи сигурна победа. Другият бе в Мексико през март. По тази причина сега Ожие изостава на 30 точки от съотборника си и лидер в класирането за шампионата Льоб.