Начало Рали Григор Григоров с нов навигатор за предстоящия сезон

Григор Григоров с нов навигатор за предстоящия сезон

106
0

Григор Григоров ще има нов навигатор за предстоящия сезон в рали спорта. Това ще бъде Йордан Йорданов, който през миналата година бе копилот на Симеон Симеонов в шампионата на Hyundai Racing Trophy.

Това стана ясно днес на специална пресконференция, организирана за медиите в сградата на основните спонсори на тандема – Риск Инженеринг и Енекод.

Григоров, който записа силен сезон през 2017 г. и взе Европейския рали трофей на ФИА (Балканска зона) в клас ERT3 и в клас Джуниър за 2017 г., досега се състезаваше с Даниел Миленков. За новия сезон Гиргор отново ще кара с Пежо 208 R2.

Автомобилът ще бъде с нов дизайн на окраската, нов технически екип ще обслужва екипажа Григоров/Йорданов, както и по-пълно проявите му ще бъдат отразявани от присъединилото се към екипа пресаташе – Мартина Григорова.

Промяната на навигаторът не е просто хрумване на Григоров Рейсинг Тим, а наложителна промяна, след като досегашният партньор на Гришо продължава в чужбина следващата степен на своето образование.

„Ще направим всичко възможно тази година българският автомобилен спорт да се гордее с това, което може да направи Григоров Рейсинг Тим, обяви мениджъра на тима и баща на пилота Григор Григоров-старши. – Като клуб ще направим тази година всичко в много по-добър аспект.“

„Целите ни за 2018 г. са да повторим успеха си в Европейския Рали Трофей (Балканска зона), както и първото място в националното първенство, заяви Григор. – Това ще ни даде възможност отново да участваме във финала на трофея. Защото тази година, допреди отпадането, водехме на чуждата конкуренция с повече от 2 мин.“

Нели Беширова – изпълнителен директор на Риск инженеринг и Енекод добави: „За нас е удоволствие да подкрепим усилията в спорта на такива млади и амбициозни хора. Нещо повече, за нас е чест да бъдем заедно с екипа на Григоров Рейсинг Тим.“

Заради подкрепата, която екипажът получаваше през миналия сезон от Риск инженеринг и Енекод, председателят на БФАС Владимир Илиев връчи на Беширова специално изработен плакет.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.