Начало Рали Григор Григоров ще направи пълен сезон в ERC

Григор Григоров ще направи пълен сезон в ERC

142
0
Григор Григоров
Григор Григоров

Григор Григоров от екипа Grigorov Racing Team – Enekod ще вземе участие в с пълен сезон на в Европейския рали шампионат на ФИА (ERC) в категория ERC3 Junior. Така той прекъсна дългогодишната пауза за страната ни в един от най-големите международни шампионати.

Състезателят ще участва със своя състезателен автомобил Пежо 208 R2. 24-годишният пилот няма търпение да се включи в шампионата. По думите му именно Джуниър ERC шампионата е правилният път към голямата сцена. До този момент се е стигнало с неоценимата подкрепа на дългогодишния му генерален спонсор ENEKOD и Нели Беширова.

„Те повярваха в таланта ми и остават с мен през новия сезон, сподели Григоров. – Не е тайна, че всеки пилот се състезава с желанието да спечели, но тъй като това е изцяло ново предизвикателство за мен, трябва да бъда честен  към себе си и към екипа си. Затова ще си поставим реалистични цели, които ще следваме през цялата година.

За този сезон основната ни цел е да влезем в шампионата и да покажем стабилно, сигурно темпо, като при всеки покрит пробег, ще се стараем да подобряваме цялостното си представяне и ще натрупаме безценен опит и впечатления за сезон 2020.“

През миналата година Григоров с навигатор Петър Сивов спечели Европейския рали трофей (ERT) на ФИА – Балканска зона в клас Джуниър.