Начало Рали Григоров втори в TER2 след първия ден на рали Трансилвания

Григоров втори в TER2 след първия ден на рали Трансилвания

120
0
Григор Григоров

Българският екипаж Григор Григоров/Йордан Йорданов (Grigorov Racing Team) с Пежо 208 R2 заемат 3-ото място в своя клас RC4 и второ в категорията на автомобилите с един двигателен мост за Европейския рали тур (TER2 Cup) след първия ден на рали Трансилвания в Румъния.

След 4 отсечки българският пилот изостава на малко над 1 минута от лидера Йоаким Вагеманс от Белгия със същия автомобил. Григоров заема 17-о място в общото класиране.

По думите на състезателите конкуренцията е много сериозна и те дават всичко от себе си, за да може да се бори за предните позиции.

„Все още опипваме румънската състезателна почва, заяви Григоров. – Трябват ни състезателни километри, за да сдобием нужната увереност. Важното е, че към момента се движим с постоянен ритъм, като след всяка изминала отсечка постепенно вдигаме темпото.”

Друг български пилот Денис Станчовски с Хюндай i20 заема 2-ата позиция в клас 12 и първо в Hyundai Racing Trophy. Зад него в едномарковия шампионат е Адам Вестлунд (Шв), като разликата между двамата е 22.3 сек. Трети е грузинецът Александър Ломадзе.

Днешният втори и последен състезателен ден включва цели 10 скоростни отсечки, с обща дължина 91.15 км.