Начало Рали Грьонхолм подпомага развитието на Фиеста S2000

Грьонхолм подпомага развитието на Фиеста S2000

46
0

Двукратният световен рали шампион Маркус Грьонхолм лично подпомага М-спорт при развитието на новия им автомобил Форд Фиеста S2000.

Колата, която е съвместна разработка на М-спорт и Форд, ще направи дебюта си във WRC следващата седмица в рали Швеция. Тя вече записа две важни победи в рали Монте Карло и рали Катар, карана съответно от Мико Хирвонен и Насър Ал-Атия.

Специалистите от М-спорт се надяват дебютът й във WRC да бъде също толкова впечатляващ, особено като се има предвид, че в подготовката те бяха подпомогнати лично от Маркус Грьонхолм. Финландецът направи 230-километров тест в Калл (Швеция). Целта бе да се изпробват различни настройки и с помощта на Маркус да се изберат най-подходящите за очакваните екстремни зимни условия в рали Швеция.

След теста Грьонхолм сподели и впечатленията си от Фиеста S2000.

„Бе прекрасно да карам Форд Фиеста и бях наистина впечатлен от начина, по който стой на пътя, наистина перфектно – започна финландецът. – Двигателят е доста мощен и в действителност имаш чувството, че караш истински рали автомобил. Носи огромно удоволствие, когато трябва да си агресивен и го караш на нужните обороти. Бях впечатлен от това как задната част на автомобила се държи на пътя, но в действителност целият пакет е доста добър.“