Начало Рали Грьонхолм ще участва в поддържащо рали Финландия надбягване

Грьонхолм ще участва в поддържащо рали Финландия надбягване

88
0
Маркус Грьонхолм

Двукратният световен рали шампион Маркус Грьонхолм ще кара отсечка в предстоящото рали Финландия. Той ще участва в една от поддържащите надпревари на WRC кръга – International Crosskart Competition. Надбягването ще се проведе на етапа Килери в Юваскила преди самото рали.

В събитието ще се състезават екипи, представляващи Финландия, Испания и Франция. Те ще карат бъгита. Грьонхолм е капитан на финландския тим, в който ще е заедно с мотоциклетния състезател Мика Калио. При французите се откроява името на деветкратния WRC шампион Даниел Елена – навигатор на Себастиен Льоб.

Планът ми е да съм нещо като ментор на момчетата, да им помогна да запазят хладнокръвие в надпреварата. Килери е страхотно място, перфектно за състезание. Надявам се публиката да подкрепя националните си екипи и да направим силно бягане – коментира Грьонхолм.

Маркус Грьонхолм спечели титлата в световния рали шампионат през 2000 и 2002 г. Той се оттегли от активна спортна дейност през 2007-ма и от тогава досега кара само в две WRC ралита (последното бе в Швеция през 2010-та). Финландецът има 7 победи в домашната си надпревара.