Начало Избрани Гасли: Уикендът на Монца беше изключително болезнен

Гасли: Уикендът на Монца беше изключително болезнен

320
0
Пиер Гасли, Алпин
Пиер Гасли, снимка Алпин

Пиер Гасли финишира на 15-то място в състезанието за Голямата награда на Италия. Пилотът на Алпин записа едно от най-тежките си състезания от началото на годината. Гасли дори определели уикенда на Монца като „изключително болезнен“.

В края на август Гасли се качи на подиума в хаотичната Гран при на Нидерландия. Състезателят на Алпин показа отлична скорост в променливите условия в Зандвоорт. Нидерландското трасе обаче няма нищо общ с това в Монца

Гасли не успя да прескочи първия сегмент от квалификацията в Монца. Французинът потегли от 17-та позиция в една доста тежка надпревара за него. Гасли така и не успя да постигне сериозен напредък, тъй като неговият Алпин А523 не разполагаше с достатъчно добра скорост на правите. В крайна сметка той финишира извън зоната на точките на една от любимите си писти. Именно тук Гасли записа първия и единствен до този момент успех в F1

„Уикендът на Монца беше изключително болезнен. Не мисля, че някога сме имали такава липса на конкурентоспособност в сравнение с нашите съперници“, сподели Гасли.

„Още от началото на сезона знаехме, че [Монца] ще бъде болезнена, но явно там беше по-трудно от очакваното. Видяхме го още по време на квалификацията и знаехме, че няма да има никаква магия за една нощ. Въпреки това беше доста болезнено да изоставаме толкова“, добави пилотът на Алпин.

Гасли призна, че 15-тото място на Монца е било максимума, като се има предвид каква е била скоростта на автомобила.

„Това не беше нашият уикенд. Винаги е разочароващо, когато си тръгваш без спечелени точки. Просто не бяхме достатъчно бързи на тази писта, за да постигнем някакъв успех. Разбира се, ще приемем това като голям урок занапред и ще видим какво можем да направим по-добре следващия път на този тип писта“, продължи Гасли. „Дадохме всичко от себе си, но петнадесетото място изглеждаше като максимума. Предстои ни много работа и определено очаквам с нетърпение следващото състезание в Сингапур. Сигурен съм, че можем да бъдем по-конкурентоспособни в следващата серия състезания“, завърши Пиер Гасли.

Съотборникът на Гасли Естебан Окон също имаше много тежък рейс уикенд в Италия. Французинът потегли от дъното на колоната и отпадна от самото състезание заради технически проблем.

„Това беше един тежък уикенд за нас с тежък край. За съжаление трябваше да спрем автомобила като предпазна мярка, след като почувствахме блокиране на волана в началото на състезанието. Определено уикендът беше голям урок за нас на тази трудна писта още от първата сесия в петък. Сега е време наистина да разгледаме причините, поради които не успяхме да се представим добре тук, а след това бързо да преминем към Сингапур. Не се съмнявам, че ще се върнем по-силни и ще успеем да спечелим точки“, каза Окон.