Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грожан призова за връщане на дозареждането с гориво

Грожан призова за връщане на дозареждането с гориво

1952
0
Ромен Грожан
Ромен Грожан, снимка: Хаас

Ромен Грожан призова във Формула 1 да бъде върнато дозареждането на колите с гориво. Според него така състезанията ще станат по-атрактивни и по-трудни за пилотите.

Наскоро Люис Хамилтън заяви, че надпреварите трябва да представляват по-голямо предизвикателство за пилотите. И да ги натоварват повече физически. Според пилота на Хаас доливането на бензин може да допринесе за това.

„Наскоро се състезавах в картинг с мои приятели. Бяха 125 кубикови със скорости, а бях много по-уморен след това, отколкото след състезание във Формула 1, заяви Грожан. – Получи се така, защото трябваше да натискам през цялото време.

И нямах за цел да пестя гориво. А във F1 трябва да мислим за горивото. Следващото и най-важно нещо е да се грижим за гумите по всяко време. В Барселона имах чувството, че караме само с 50% от възможностите на колата. По тази причина управлението не ми представляваше трудност.”

Според Грожан спортът има нужда от коли, които да се карат на лимита. И те да не бъдат със 100 кг гориво, а само с 30-40. Така скоростта ще се увеличи, а управлението ще бъде по-трудно.