Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гутиерес изненадан, че топотборите в F1 пренебрегват Хюлкенберг

Гутиерес изненадан, че топотборите в F1 пренебрегват Хюлкенберг

30
0
Естебан Гутиерес,Нико Хюлкенберг

Естебан Гутиерес остана изненадан, че топотборите във Формула 1 отново пренебрегнаха Нико Хюлкенберг.

Двамата бяха съотборници през сезон 2013 г. в екипа на Заубер и мексиканецът имаше възможност да наблюдава отблизо работата и представянето на немския си колега. След месеци слухове, по време на които стана ясно, че Нико е бил изборът на Ферари за пилот догодина до Гран при на Унгария и бе фаворит за кокпит в Лотус, пилотът в крайна сметка се върна във Форс Индия.

Той наистина се справя страхотно. Нико е прекрасен пилот, един от най-добрите в квалификациите и е изненадващо да видиш, че се бори да си намери място. За това обаче винаги има някакви причини. Трудно е да се дефинират, тъй като трябва да си наистина завършен пилот в много отношения (за да получиш титулярна позиция в F1). В този спорт се обмислят множество аспекти, а сред тях има доста такива, за които хората по принцип не биха се сетили – обясни Гутиерес.

Той призна, че присъствието на Хюлкенберг като негов съотборник в Заубер е имало много сериозно значение за развитието му:

Нико е чудесна отправна точка. В някои случаи бях близо до него, а понякога дори го изпреварвах. А това ми даде сериозна увереност, знаейки, че е толкова силен пилот. Освен това ми помогна да се развия. Получих много умения, които преди това не притежавах.

Самият Гутиерес все още не е наясно с бъдещето си. Той посети фабриката на Катерам през седмиците след края на сезона, но все още не е ясно дали ще продължи да кара във Формула 1.

6 са свободните позиции към настоящия момент отборите от Гран при. Заубер и Катерам не са обявили нито един пилот за 2014 г., а Форс Индия и Маруся потвърдиха Хюлкенберг и Жул Бианки. Според отделни слухове в средата на тази седмица Серхио Перес, който бе освободен от Макларън, ще бъде обявен за пилот на екипа от Силвърстоун.