Начало Рали Хюндай ще участва с 4 автомобила в четири от оставащите WRC кръгове

Хюндай ще участва с 4 автомобила в четири от оставащите WRC кръгове

38
0

Хюндай ще участва с 4 автомобила в четири от оставащите кръгове от световния рали шампионата. Това ще са надпреварите в Полша, Германия, Франция (Корсика) и Великобритания (Уелс).

Четвъртият i20 WRC ще бъде с екипаж Кевин Абринг и Себастиан Маршал. Те се състезаваха този сезон в Швеция, където заместиха Дани Сордо и Марк Марти, след като испанският пилот падна по време на тренировка и се контузи. Там те се класираха 11-ти след трудно състезание.

„Радваме се да потвърдим участието на Кевин в четири WRC старта през оставащата част от сезона”, коментира шефът на екипа на Хюндай Мишел Нандан. „Двамата със Себастиан свършиха чудесна работа в Швеция, имаха много професионален подход и бяха изключително ентусиазирани. Досега тестовете на новия i20 WRC не му позволяваха да участва в състезания, но през втората половина на сезона е по-лесно да се съчетаят изпитания и надпревари. Тези четири старта ще дадат на Кевин възможността да натрупа опит като WRC пилот. Нашето желание е да му дадем шанс да се състезава на най-високо ниво срещу най-силните състезатели в световния шампионат.”

Самият Абринг сподели, че се вълнува да се върне в първенството и продължи: „Тестовете са добра възможност да разбереш какъв е потенциалът на един автомобил, но реалното състезание няма заместител. Чувствам се сякаш от Швеция мина дълго време и нямам търпение да се върна зад волана. Опитът от там бе полезен, за да придобия идея как работи отборът по време на състезателен уикенд.”