Начало Рали Хюндай ще участва с 4 автомобила в четири от оставащите WRC кръгове

Хюндай ще участва с 4 автомобила в четири от оставащите WRC кръгове

28
0

Хюндай ще участва с 4 автомобила в четири от оставащите кръгове от световния рали шампионата. Това ще са надпреварите в Полша, Германия, Франция (Корсика) и Великобритания (Уелс).

Четвъртият i20 WRC ще бъде с екипаж Кевин Абринг и Себастиан Маршал. Те се състезаваха този сезон в Швеция, където заместиха Дани Сордо и Марк Марти, след като испанският пилот падна по време на тренировка и се контузи. Там те се класираха 11-ти след трудно състезание.

„Радваме се да потвърдим участието на Кевин в четири WRC старта през оставащата част от сезона”, коментира шефът на екипа на Хюндай Мишел Нандан. „Двамата със Себастиан свършиха чудесна работа в Швеция, имаха много професионален подход и бяха изключително ентусиазирани. Досега тестовете на новия i20 WRC не му позволяваха да участва в състезания, но през втората половина на сезона е по-лесно да се съчетаят изпитания и надпревари. Тези четири старта ще дадат на Кевин възможността да натрупа опит като WRC пилот. Нашето желание е да му дадем шанс да се състезава на най-високо ниво срещу най-силните състезатели в световния шампионат.”

Самият Абринг сподели, че се вълнува да се върне в първенството и продължи: „Тестовете са добра възможност да разбереш какъв е потенциалът на един автомобил, но реалното състезание няма заместител. Чувствам се сякаш от Швеция мина дълго време и нямам търпение да се върна зад волана. Опитът от там бе полезен, за да придобия идея как работи отборът по време на състезателен уикенд.”

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter