Начало Рали Нювил, Падън и Сордо ще водят битка в Австралия за втората позиция...

Нювил, Падън и Сордо ще водят битка в Австралия за втората позиция във WRC 2016

47
0

Тимът на Хюндай ще се бори отново да се качи на подиума – за пето поредно рали – в последния кръг от тазгодишния световен рали шампионат. Отборът вече си осигури второ място в класирането при конструкторите, но в шампионата при пилотите и навигаторите продължава да се бори за вицешампионските позиции.

Тиери Нювил и Никола Гилсул са на 14 точки пред Андреас Микелсен и Андерс Ягер (Фолксваген).

„Всички обичаме да идваме в Австралия. Тази година състезанието ще е още по-специално, тъй като е последно в календара. Условията ще са много по-различни в сравнение с Уелс. Чакълът в Австралия може да е по-абразивен, температурите ще са значително по-високи и съответно предизвикателството ще е съвсем друго и за екипажите, и за автомобилите. Страхотно е, че ще се борим за втора позиция”, коментира Нювил.

За Хейдън Падън и Джон Кенард рали Австралия е най-близкото до домашно състезание. Те също се надяват да приключат сезона със силен резултат.

„Австралия е специална надпревара за нас, тъй като сме най-близо до дома”, заяви Падън. „Нямаме търпение много новозеландци и може би дори някои австралийци да ни подкрепят. Като цяло се намираме в страхотна позиция и съм сигурен, че можем да завършим състезателната година както трябва. Наистина ще се стараем много. Отсечките и настилката са истинско удоволствие. Искаме представянето ни е да е най-доброто възможно.”

Дани Сордо и Марк Марти също ще се борят за подиум.

„Състезанието в Уелс бе трудно за нас – не успяхме да извлечем най-доброто от колата и от себе си”, каза Дани. „Определено искаме да се върнем в битката. Знам на какво сме способни на чакъл с този автомобил.”

Хюндай Моторспорт няма подиум само в три от ралитата през този сезон.

„Трудно е да възприемем, че вече сме в края на състезателната година, но определено има още за какво да се борим”, сподели шефът на тима Мишел Нандан. „Забележително е, че и трите ни екипажа все още са в битката за второто място при пилотите/навигаторите. Работата на екипа ни е да им даде коли, с които да постигнат възможно най-добър резултат. Фактът, че никога не сме финиширали на подиума в Австралия, е допълнителна мотивация.”