Начало Moto News Хакан Халми и Сашо Георгиев печелят на Супемото в Плевен

Хакан Халми и Сашо Георгиев печелят на Супемото в Плевен

85
0

В Гран При на България за европейския шампионат по Супермото и четвъртия кръг от Източно-Европейския шампионат по мотоциклетизъм на писта стартираха 104 състезатели от 6 страни – Гърция, Турция, Сърбия, Румъния, Македония и нашите най-добри пистови и супермото пилоти, участваха в Гран При на България. Двама българи спечелиха в своите класове – Хакан Халми и Александър Георгиев.  

В клас OPEN надмощието на майстора в тази дисциплина Александър Георгиев с КТМ бе тотално. В първия манш той не остави надежди на преследвачите си, като вторият Янко Ташев с Honda бе на 12,118 сек. след него, а трети бе румънецът Влад Неага с ТМ. Това бе и класирането във втората надпревара. Така Георгиев с пълен актив от точки спечели Гран При на България, асистиран от Ташев и от румънеца. Така Сашо оглавява класирането за шампионата. Същото важи и за хакан Халми с КТМ, но в клас S3. В първия манш трима българи бяха в челото – Хакан Халми удържа блестяща победа над Янислав Стойнов с КТМ, а трети стана Ивелин Манев със Suzuki. Същото класиране се повтори и във втория манш. Така Хакан взе победата в долна Митрополия, асистиран от Стойнов и Манев.

В най-малките класове на европейския шампионат по Супермото – SM65 и SM 85, спечелиха чужди пилоти. В клас SM 85 надмощието бе на двамата братя от Турция Кан и Дениз Ончу. Денис бе на първа позиция в SM85, само на 0,026 сек. пред брат си, но стартът в първия манш взе Кан. Двамата направиха яко каране, но Кан бе първи, следван от Дениз. Трети остана нашият Димитър Петров с КТМ. Във втория двамата си размениха местата – победа за Дениз, втори място за Кан. Очевидно и този път двамата спазиха инструкциите на своя баща да си разменят по една победа. Трети отново бе Митко Петров. Еднакво бе и класирането в най-малкия клас – SM65. И в двата манша първи стана Золтан Ордог (Румъния), а след него бяха нашият Виктор Нейчев и Арес Стефан Бендич от Турция, всички с КТМ.

В клас OPEN надмощието на майстора в тази дисциплина Александър Георгиев бе тотално. С неговия КТМ той не остави надежди на преследвачите си, като вторият Янко Ташев с Honda бе на 12,118 сек. след него, а трети бе румънецът Влад Неага с ТМ. В клас S3 в първия манш трима българи бяха в челото – Хакан Халми удържа блестяща победа над Янислав Стойнов, двамата с КТМ, а трети стана Ивелин Манев със Suzuki.