Начало Рали Хюндай отлага новата версия на i20 WRC за 2016 г.

Хюндай отлага новата версия на i20 WRC за 2016 г.

28
0

Тимът на Хюндай отложи пускането на новата версия на i20 WRC за сезон 2016 г. Предполагаше се, че колата ще се появи на трасе за рали Германия тази година. Отборът работи от известно време по проекта, като наскоро проведе четиридневен тест в Испания.

„Хюндай Моторспорт начерта подробна програма за New Generation i20 WRC и се надяваше автомобилът да е готов на по-късен етап от настоящия сезон. В нея обаче настъпи промяна вследствие на производствения план за тривратата серийна версия, което означава, че отборът промени целите и сега ще се постарае новата кола да дебютира в началото на световния рали шампионат за 2016 г.”, се казва в съобщението на екипа.

Отборът ще има допълнително време да развива автомобила, като същевременно ще продължи да работи по настоящата версия, с която се състезава във WRC. В сегашните i20 WRC ще има редица новости в предстоящите състезания.

„Ревизираната програма ни дава допълнително време, за да сме сигурни, че новата кола ще е толкова силна като представяне, колкото искаме. В същото време настоящите Хюндай i20 WRC ще имат много важни нови компоненти, които се надяваме, че ще ни задържат в битката за подиуми този сезон”, каза шефът на отбора Мишел Нандан.