Начало Рали Хюндай показа i20WRC за 2015 г. и обяви привличането на Кевин Абринг

Хюндай показа i20WRC за 2015 г. и обяви привличането на Кевин Абринг

32
0

Екипът на Хюндай в световния рали шампионат показа автомобила i20 WRC за 2015 г. и обяви привличането на Кевин Абринг като тест пилот.

Към тима като официални партньори се присъединяват и редица компании – фирмата за резервни части Хюндай Мобис, производителят на компоненти Хюндай WIA и Хюндай Стийл. Успехът на отбора през 2014 г. (включително двойна победа) провокира повишен интерес и всички те ще промотират дейността и продуктите си чрез WRC.

– За нас е удоволствие да приветстваме новите си партньори. Привлекателността и ползите от дейността ни във WRC през 2014 г. бързо станаха очевидни за Хюндай в глобален мащаб и тези нови договорки са резултат от тях. Сигурни сме, че заедно ще изкараме наистина добър сезон – заяви шефът на екипа Мишел Нандан.

Отборът показа оцветяването на i20 WRC за новия сезон и обяви привличането на Кевин Абринг за тест пилот. Холандецът, който ще навърши 26 години другата седмица, имаше кратък ангажимент с тима през миналия сезон. Уменията му зад волана и работата му впечатлиха екипа и бе взето решение той да се присъедини към Хюндай за предстоящия сезон.

През миналия сезон Абринг кара в европейския рали шампионат. За 2015-та той има планирани с тима от Алценау поредица тестове, като ще се труди основно по новото i20 WRC. Освен това ще вземе участие в отделни WRC кръгове.

– Страхотно е, че се присъединявам към Хюндай Моторспорт. Гледах дебюта на екипа с интерес, а представянето наистина надмина очакванията на всички – коментира Кевин.

Нандан заяви, че отборът с радост посреща Абринг – „невероятно талантлив млад пилот и определено състезател, който трябва да се наблюдава в бъдеще”:

– Приемаме ролята си на производител, участващ в световния рали шампионат, много сериозно и трябва да инвестираме в бъдещи звезди. Кевин ни впечатли с подхода и възможностите си при няколко изпитания миналата година. Следяхме прогреса му в ERC отблизо. Сериозният му опит с различни рали автомобили и приносът му за развитието на новия i20 WRC ще са наистина ценни.