Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг и Магнусен се скараха пред камерите

Хюлкенберг и Магнусен се скараха пред камерите

142
0
Щофел Вандоорн

Нико Хюлкенберг и Кевин Магнусен се скараха след финала на Гран при на Унгария. Пилотите на Рено и Хаас водиха битка през втората част на надпреварата. Малко преди финала Нико опита да изпревари съперника от външната страна на втори завой, при което Магнусен го избута от трасето. Кевин получи 5 секунди наказание, а Хюлкенберг не завърши състезанието.

По време на интервютата за телевизиите след финала Нико нападна датчанина, поздравявайки го подигравателно, че „още веднъж е най-неспортсменски държащия се пилот”. Магнусен отговори: „Suck my balls, honey!” (от англ. – да го д***ш, скъпи!).

Скандалът така и не утихна. Хюлкенберг заяви по-късно, че Магнусен просто е отвратителен, когато е на трасето.

„Твърдата защита е едно, но когато прави това, е просто идиотско и изхвърля хората в стената. Поведението му в тази конкретна ситуация е на задник. А разменените след това реплики бяха просто прекрасни. Около него винаги е доста интересно”, допълни немският пилот.

Нико не скри разочарованието си от състезанието: „Имахме чудесно темпо и можехме да постигнем по-добър резултат. Чувствах се наистина уверен, колата вървеше както трябва. Изпреварванията бяха доста трудни, така че изкарах доста време в трафик. Спирането в бокса също бе ужасно, тъй като загубих много време във важен момент от надпреварата. Така се озовах зад Магнусен.”

Кевин бе на съвсем различно мнение, особено след като бе видял сблъсъка след старта между Хюлкенберг и съотборника си Ромен Грожан.

„Изобщо не разбирам наказанието. Той не бе санкциониран за станалото в първи завой, когато се заби в Ромен, което на практика сложи край на състезанието на съотборника ми. Аз дори не го докоснах. Можеше да намали, тъй като завоят беше мой. В крайна сметка аз бях малко по-напред и избирах траекторията, не съм се местил. Спряхме късно и е съвсем естествено да отидеш настрани. Той сам се постави в опасност, излизайки от външната страна”, обясни датчанинът.

Шефът на Хаас Гюнтер Щайнер защити пилота си, заявявайки, че Магнусен с право е отговорил остро на агресията на Хюлкенберг.

„Нико съсипа състезанието на Ромен, а после наказаха Кевин, който просто си отстояваше позицията. Защо да намалява? После Нико отиде при стюардите, искайки по-тежко наказание за Кевин, а това вече е детинско. Почти нямам думи. Уважавам Нико като пилот и човек, но стореното тук… И защо Кевин да му каже нещо друго?”, заяви Щайнер.