Начало Рали Хюндай определи петото и шестото място в Монте Карло за положително представяне

Хюндай определи петото и шестото място в Монте Карло за положително представяне

34
0

Хюндай отчете като положително представянето си в рали Монте Карло, първи кръг от тазгодишния световен шампионат (WRC). Тиери Нювил и Дани Сордо водиха ожесточена битка за петото място в надпреварата, като белгиецът в крайна сметка надделя само с 0,8 сек спрямо съотборника си.

За Тиери това всъщност бе първото завършено рали Монте Карло. Той заяви, че усещането най-накрая да финишира в състезанието, е страхотно и продължи:

– Това е невероятна надпревара, наистина трудна и е истинска чест да имаш възможността да караш по тези фантастични отсечки. След разочарованието от миналия сезон искахме да сме по-предпазливи, но с всеки етап придобивах все повече увереност. Битката с Дани бе много близка и накрая трябваше да натисна сериозно. Най-важно бе и двете коли да стигнат финала, като постигнахме страхотен екипен резултат. Това е добра база за останалата част от сезона.

Сордо загуби много време още в първата отсечка на състезанието. Решен да навакса изоставането, той постепенно си пробиваше път, докато стигна до двубоя с Нювил. Шестото място е положителен резултат в началото на втория му сезон като пилот на Хюндай.

– Целта ни бе да стигнем финала на ралито и с двата автомобила. Постигнахме го, така че това е добре. Тиери бе по-бърз в последните две отсечки – свърши добра работа. Ние загубихме твърде много време на Кол дьо Турини, но шеста позиция все пак е добър резултат. Условията бяха наистина трудни през цялото рали. Опитвах се да натискам, където бе възможно, но настилката бе хлъзгава, на моменти – непредсказуема, така че трябваше да сме внимателни – сподели испанецът.

Той допълни, че демонстрираното добро темпо означава много по-положителен старт на сезона в сравнение с предишния.

Шефът на екипа Мишел Нандан бе доволен да види и двете i20 WRC на финала, след като през 2014 г. нито единият не стигна до края и на първия ден.

– Това беше фантастично представяне от страна на Тиери и Дани. Отборът бе на високо ниво през цялото рали, като освен това подходихме към състезанието с правилната настройка. Сложните условия означаваха, че трябва да се взимат трудни решения за стратегията, често в последния момент, особено по отношение на гумите, като ние се справихме прилично с тези задачи. И двамата пилоти придобиха по-голяма увереност и дадоха хубави етапни времена – добави Нандан.