Начало Рали Хюндай New Generation i20 R5 с победа в Рали дю Вар

Хюндай New Generation i20 R5 с победа в Рали дю Вар

63
0

Кевин Абринг и Себ Маршал спечелиха Рали дю Вар с Хюндай New Generation i20 R5. Надпреварата бе последен кръг от френския рали шампионат. Екипажът на Хюндай записа сериозен успех – с почти минута аванс.

„Автомобилът вървеше страхотно през целия уикенд. Балансът бе перфектен!”, коментира Абринг. „Дойдохме тук, за да докажем конкурентоспособността на колата – победа в надпреварата бе най-добрият начин да я докажем. Направихме добър тест преди надпреварата и настройките ни бяха чудесни за условията на старта, като след това имаше само малки промени в тях.”

„В събота загубихме малко време с по-твърдите гуми, но отсечките бяха истинско предизвикателство и не искахме да поемаме твърде много рискове. Етапите тук са много тесни и не е изненадващо, че мнозина пилоти допускат грешки.”

Успехът идва само два месеца след дебюта на Хюндай New Generation i20 R5, който се състоя на рали Корсика. След тази надпревара Хюндай Моторспорт работи с клиентите си, за да развива колата. От Алценау съобщиха, че първият нов i20 R5 е продаден в Скандинавия. Един автомобил ще замине за Близкия изток.

„Победата в Рали дю Вар е невероятен момент от проекта New Generation i20 R5”, заяви мениджърът на Хюндай Моторспорт Кастъмър Рейсинг Андреа Адамо. „Състезанието е невероятно сериозно, с трудни отсечки и още по-сложни условия. Кевин показа реалния потенциал на колата тук, като вървеше с темпото на WRC автомобили в доста моменти. Той свърши великолепна работа през уикенда, както и всички в департамента ни – те се трудиха упорито, за да създадем продукт на най-високо ниво.”