Начало Рали Хейдън Падън взе първа етапна победа във WRC

Хейдън Падън взе първа етапна победа във WRC

38
0
Хейдън Падън
Хейдън Падън; снимка: Хюндай Моторспорт

Хейдън Падън взе първа етапна победа във WRC кариерата си – по време на рали Испания – и имаше повод за радост, въпреки че се класира най-назад от пилотите на Хюндай.

Новозеландецът се нареди девети, докато съекипниците му Дани Сордо и Тиери Нювил се класираха съответно пети и шести.

Падън бе най-бърз в третата отсечка от надпреварата. Той не бе достатъчно уверен на асфалт, за да си позволи да натисне повече, но постепенно подобри темпото си, събирайки едновременно с това информация за себе си и за тима.

– Ралито бе положително за нас като цяло. Взех първа етапна победа, натрупахме доста данни и опит. Имахме проблеми с настройките в по-тесните секции, но всички научихме много за поведението на i20 WRC на асфалт. Хубаво е да съм в топ 10 без сериозни проблеми и нямам търпение да се върна на чакъл в Уелс – заяви Хейдън.

Шефът на тима Мишел Нандан също отбеляза, че отборът е научил много по време на уикенда:

– Разбрахме какъв е потенциалът ни в конкретните условия. И трите коли имаха проблеми с нестабилност на предната част. Знаем, че имаме работа по баланса им в отделни дистанции, но се надяваме събраната информация да ни помогне в това отношение. Отбелязахме добър прогрес по отношение на настройките и новите гуми. Поздравления и за Хейдън – за неговия първи успех в отсечка.