Начало Рали Хюндай продължи с две години договора на Сордо

Хюндай продължи с две години договора на Сордо

78
0

Тимът на Хюндай съобщи, че е продължил с две години договора на Дани Сордо. Испанският пилот записа подиум в рали Германия през изминалия уикенд, като победи съотборника си Тиери Нювил с 0,1 сек.

„Хюндай Моторспорт се превърна в семейство за мен и се радвам, че продължавам контракта си за още две години”, коментира пилотът. „Имах удоволствието да наблюдавам и помагам на младия екип да се разрасне и да се превърне в истински претендент (за успехи) само за няколко години. Вълнувам се, че ще се развиваме заедно и в бъдеще, особено при влизането на новите правила. Моята цел е да се боря редовно за победи и подиуми във WRC и знам, че с този тим това е реалистична цел.”

Шефът на екипа Мишел Нандан допълни, че и отборът се радва, че ще продължи да работи със Сордо и навигатора му Марк Марти.

„От влизането ни в първенството през 2014 г. Дани е съществена част от тима. Той е мотивиран и постоянен в представянето си, помага ни да се развиваме и на трасе, и в базата. Заедно имаме много щастливи спомени, включително отличните резултати от изминалия уикенд. Сега можем да гледаме напред към още по-позитивно бъдеще”, допълни Нандан.