Начало Рали Хирвонен ще води тестовата програма на Тойота за WRC

Хирвонен ще води тестовата програма на Тойота за WRC

107
0

Мико Хирвонен ще бъде пилотът, който ще води тестовата програма на Тойота за WRC. Японската компания ще се завърне в Световния рали шампионат през 2017 г. със своят нов Ярис. Японският производител, чийто проект се води от 4-кратния световен шампион Томи Макинен, ще започне разширена програма за тестове през март тази година.

35-годишният Хирвонен направи наскоро своя дебют в Рали Дакар, като записа страхотен резултат – 4-то място за отбора на Мини X-raid. Финландецът ще прекара остатъка от сезона, тествайки за WRC отбора на Тойота. За последно той се състезава цял сезон в шампионата през 2014 с M-Спорт, като преди това беше заводски пилот на Форд, Субару, Ситроен, записвайки 15 победи в своята кариера.

Хирвонен ще замени сегашния пилот на M-Спорт, Ерик Камий, като главен пилот за тестовете, а от Тойота са назначили още Бриан Буфие като специалист в асфалтовите ралита, както и бившият пилот на Хюндай, Юхо Ханинен. Имаше слухове, че от Тойота са се свързали дори със заводските пилоти на Фолксваген – Себастиен Ожие и Яри-Мати Латвала.