Начало Рали Хюндай не променя целите си във WRC

Хюндай не променя целите си във WRC

23
0
Тиери Нювил

Тимът на Хюндай не променя целите си в световния рали шампионат. Основната от тях ще е всички автомобили на отбора да финишират и в следващия кръг от първенството – във Финландия. Освен това екипът ще изпита някои нови компоненти за i20 WRC.

Целта ни в рали Финландия ще е, както винаги, да съберем колкото се може повече данни и обратна информация, а това означава и трите ни коли да стигнат финала – коментира шефът на тима Мишел Нандан. – Имаме отлични пилоти в лицето на Тиери [Нювил], Юхо [Ханинен] и Хейдън [Падън]. Те имат достатъчно опит в надпреварата и нужните умения, за да се справят с високоскоростните отсечки. Юхо е от местните и е съвсем наясно какво се изисква във Финландия. Тиери бе втори в ралито миналата година, а Хейдън спечели в група N през 2010 г. По-рано този месец тествахме там и разбираме добре в коя посока трябва да вървим с настройките. Ще имаме някои нови компоненти във Финландия.

Водещият екипаж – Нювил и Никола Гилсул – записа подиум във Финландия в едва второто си участие там. След силния резултат в Полша желанието им е за още едно класиране в челото:

Нямам търпение за рали Финландия. Това е изключително специално състезание и може би най-добрите скокове за целия сезон. С Никола се надяваме да продължим добрата си работа. Целта е същата: да извлечем максимума от i20 WRC и да помогнем на тима да продължи с развитието на автомобила.

Ханинен е един от „летящите финландци” – скандинавците по принцип са смятани за фаворити в ралито.

Това е домашният ми кръг и хората си мислят, че това означава допълнително напрежение. Но в кариерата си съм научил, че стресът не помага. Тъкмо напротив – чувствам се дори допълнително мотивиран, тъй като познавам това рали далеч по-добре от останалите. Първото ми участие бе през 2006 г. Там винаги са ми се случвали чудесни двубои и съм постигал някои добри резултати в класа си – обясни Юхо.

Падън познава предстоящото състезание далеч по-добре, отколкото голяма част от останалите надпревари:

Ще е чудесно за първи път този сезон да караме в рали, което познаваме. Финландия е почти като втори дом за мен и Джон (Кенард – навигаторът му), тъй като пътищата са подобни на тези в Нова Зеландия. Обичам толкова бързи етапи.