Начало Рали Хюндай започна подготовка за следващия WRC сезон

Хюндай започна подготовка за следващия WRC сезон

46
0
WRC,хюндай

Хюндай започна подготовката си за следващия сезон на световния рали шампионат с четиридневен тест в региона на Ардеш през изминалата седмица. Тиери Нювил и Дани Сордо проведоха тренировките. Условията бяха променливи, което позволи изпитването на редица настройки, гуми и т.н. Нювил кара в понеделник и вторник, а Сордо бе зад волана в сряда и четвъртък.

– Двата ми дни бяха наистина продуктивни – коментира след теста Тиери. – Поведението на колата бе наистина чудесно и продължаваме да вървим напред стъпка по стъпка. Постоянно ставаме по-бързи. Важно е да започнем работата за първите ралита през 2015 г. колкото се може по-рано. Сега ще продължим със зимната си програма, за да започнем новата година във възможно най-добрата си форма.

Сордо допълни, че декември е доста натоварен месец, въпреки края на състезателната година малко по-рано.

– Целта на теста ни на асфалт (и скоро на сняг) е да разберем какво е поведението на последната спецификация на Хюндай i20 WRC – коментира шефът на тима Мишел Нандан. – Вече имаме цяла година опит, но трябва да продължим с подготовката си. Първото рали е още през следващия месец. В средата на декември Тиери и Дани ще проведат четиридневен тест в Швеция. Автомобилът продължава да еволюира и тези тестове са източник на ценна информация за настройването на i20 WRC.