Начало Рали Хюндай избра Яри Хутунен за пилот по развитието за 2018 г.

Хюндай избра Яри Хутунен за пилот по развитието за 2018 г.

103
0

Екипът на Хюндай избра Яри Хутунен за пилот по развитието на тима за 2018 г. Решението идва след внимателен подбор от страна на отбора, като по време на изпитанията пилотите трябваше да покажат не само скорост, но и технически познания и умения в общуването.

Според съобщението на тима всички 8 пилоти в тестовете са впечатлили, но Хутунен се е отличил. Финландецът ще пилотира новия автомобил i20 R5. Той е на 23 години и през този сезон кара в Европейския шампионат с кола от клас R2. Тази година той кара и в две състезания с кола от R5.

Именно във второто състезание във Финалндия той спечели победата в категорията на WRC2, като показа впечатляваща бързина и постоянство, имайки предвид липсата му на опит. Хутунен ще кара в определени състезания за Хюндай в WRC2 догодина с i20 R5, като ще има и сериозна тестова програма по време на сезона.

„За мен е огромна чест да съм избрания кандидат за програмата на Хюндай за развитие, заяви финландецът. – Това беше чудесна изненада за мен. Досега бях карал малко новото поколение i20 R5 на тестове, но бързо започнах да се чувствам комфортно и можех да натискам дори в трудни условия.