Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хаас и Рич Енърджи прекратиха партньорството си

Хаас и Рич Енърджи прекратиха партньорството си

1727
0
Хаас, Рич Енърджи
снимка: Хаас

Екипът на Хаас и компанията Рич Енърджи прекратиха партньорството си с незабавен ефект по взаимно съгласие. Производителят на енергийни напитки бе главен спонсор на американския тим от началото на този сезон в F1.

В последните няколко месеца компанията имаше много проблеми. Първо фирмата ATB Sales, която произвежда велосипедите Whyte, заведе иск в съда срещу Рич Енърджи затова, че използва лого, което е изкопирано от ATB Sales. И в края на юни бе обявено, че го печели.

След това през юли Рич Енърджи обяви, че прекратява спонсорството си на Хаас заради слабите резултати на тима. След това тази информация бе опровергана на Гюнтер Щайнер, а Уилям Стори бе премахнат от поста изпълнителен директор на производителя на енергийни напитки.

После се появи съобщение, че името на компанията ще бъде променено на Lightning Volt. От Ред Бул пък започнаха съдебно дело срещу фирмата за нарушаване на авторски права.

В съобщението сега се казва, че въпреки значително по-голямото разпознаване на бранда в световен мащаб от започването на партньорството с Хаас, процесът на корпоративно преструктуриране в компанията е довело до промяна на глобалната й стратегия.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter