Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Стори вече не е шеф на Рич Енърджи, компанията с ново име

Стори вече не е шеф на Рич Енърджи, компанията с ново име

1613
0
снимка: Хаас

Уилям Стори вече не е изпълнителен директор на компанията Рич Енерджи, която е основен спонсор на тима на Хаас.

Това стана ясно след разкриване на нови документи в Камарата на дружествата във Великобритания. Освен това името на производителя на енергийни напитки се промяна – на Lightning Volt.

В информацията се каза, че Стори вече не е човек със значителен контрол в компанията. Освен това директорският си пост е загубил и хърватинът Зоран Тержич.

На мястото на Уилям е назначен Матю Кел, който притежава повече от 75% от акциите на компанията.

В съобщение на Туитър акаунта на Рич Енерджи се съобщава, че Стори е продал своя мажоритарен дял акции. Той бил отвратен от двуличното поведение на част от акционерите в компанията.

В края на миналата седмица Рич Енърджи обяви по всяка вероятност чрез Стори, че прекратява договора си с Хаас заради слабото представяне на тима. След това шефът на екипа Щайнер отговори, че компанията продължава да бъде спонсор на Хаас.

Група акционери пък се обяви срещу спирането на контракта. Нейното изявление Стори определи като опит за преврат, който се е провалил.

След това стана ясно, че компанията не е платила 35 416 паунда разходи по делото с ATB Sales. Последната осъди производителя на енергийната напитка за това, че използва лого, изкопирано от ATB Sales.