Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 И двамата ни пилоти ще имат проблеми, обявиха от Хаас

И двамата ни пилоти ще имат проблеми, обявиха от Хаас

2134
0
снимка: Хаас

И двамата пилоти на Хаас – Ромен Грожан и Кевин Магнусен, ще имат проблеми след случилото се в Гран при на Великобритания. Това заяви спортният директор на тима Гюнтер Щайнер. Още в първата обиколка двамата се удариха в битка за по-предна позиция.

След инцидента те трябваше да спрат в бокса, тъй като спукаха гуми. По-късно обаче се оказа, че имат и по-сериозни поражения по колите и отпаднаха един след друг в 8-ата и 9-ата обиколка. След състезанието Щайнер беше бесен, а случилото се идва на фона на проблемите с основния спонсор Рич Енърджи.

„И двамата ще имат проблеми, каза Щайнер. – Случилото се е недопустимо. След Барселона беше напълно ясно какво те не трябва да правят. Ние сме и без това в достатъчно трудна ситуация. Те имаха шанс да направят нещо в състезанието, като скоростта ни в дългите серии изглеждаше добре. А те се удариха на завой 5.“

Щайнер обясни още, че е бил толкова ядосан, че изобщо не е дал възможност на пилотите си да обяснят какво се е случило от тяхна гледна точка.

„Те не казаха нищо. Аз им говорех, каза босът. – За да обясниш нещо такова на пилотите си, не ти е нужно много време. Можеш да кажеш много само с няколко думи. Разочарован съм. Всички работят здраво, за да излезем от дупката, в която сме. А пилотите ни правят такива неща.“

В края на миналата седмица Рич Енърджи обяви по всяка вероятност чрез изпълнителния си директор Уилямс Стори, че прекратява договора си с Хаас заради слабото представяне на тима. След това Щайнер отговори, че компанията продължава да бъде спонсор на Хаас.

Група акционери пък се обяви срещу спирането на контракта. Нейното изявление Стори определи като опит за преврат, който се е провалил.

След това стана ясно, че компанията не е платила 35 416 паунда разходи по делото с ATB Sales. Последната осъди производителя на енергийната напитка за това, че използва лого, изкопирано от ATB Sales.

Според последната информация Рич Енърджи може да се наложи да изплати 35 млн. паунда на Хаас, ако прекрати предсрочно договора си.