Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хаас нае нов пилот по развитието на колата

Хаас нае нов пилот по развитието на колата

44
0

Екипът на Хаас нае нов пилот по развитието на колата. Това е състезателят от GP3 Архун Маини. Той ще е вторият на тази длъжност след вече наетият изпитател Сантино Феручи. Индиецът е на 19 години и направи впечатление с второто си място в британската Формула 4 през 2014 г., като бе победен само от Джордж Ръсел, който сега е част от програмата на Мерцедес за млади пилоти.

Маини изкара пълен сезон в европейската Формула 3 през 2015 г. и остана там и за следващия сезон, но липсата на успех го накараха да премине в GP3 в средата на сезона. Това се оказа успешен ход, след като Маини финишира на подиума в едва 4-ото си състезание в сериите на Хунгароринг. Той завърши 10-и в крайното класиране, въпреки пропуснатите 2 кръга.

„За мен е чест да съм част от екипа на Хаас по развитието, каза Маини. – Цялата ми състезателна кариера досега е била съсредоточена върху това да стана пилот от Формула 1. И тази възможност ме поставя с една стъпка по-близо до целта. Нямам търпение да се уча, да разбирам и да трупам опит как един тим от Формула 1 работи. Всичко, което науча, може да се използва веднага в GP3.”