Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хаас показа цветовата схема на колата без Рич Енърджи

Хаас показа цветовата схема на колата без Рич Енърджи

1576
0
Хаас, двигател,Гран при на Унгария
снимка: Спас Генев

Екипът на Хаас показа как ще изглежда колата на тима без надписите на Рич Енърджи. Американският тим и производителят на енергийни напитки прекратиха партньорството си миналата седмица.

Въпреки премахването на надписите и логата на Рич Енърджи, колата (на снимката долу) запазва основния си черен цвят с наличието на златно жълто. За предстоящата Гран при на Сингапур името на компанията е премахнато и от името на тима. То вече ще бъде Haas F1 Team.

Хаас
снимка: Хаас

В последните няколко месеца Рич Енърджи имаше много проблеми. Първо фирмата ATB Sales, която произвежда велосипедите Whyte, заведе иск в съда срещу Рич Енърджи затова, че използва лого, което е изкопирано от ATB Sales. И в края на юни бе обявено, че го печели.

След това през юли Рич Енърджи обяви, че прекратява спонсорството си на Хаас заради слабите резултати на тима. След това тази информация бе опровергана на Гюнтер Щайнер, а Уилям Стори бе премахнат от поста изпълнителен директор на производителя на енергийни напитки.

После се появи съобщение, че името на компанията ще бъде променено на Lightning Volt. От Ред Бул пък започнаха съдебно дело срещу фирмата за нарушаване на авторски права.