Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хакинен: Хамилтън и Верстапен са на друго ниво спрямо всички останали

Хакинен: Хамилтън и Верстапен са на друго ниво спрямо всички останали

2854
0
Люис Хамилтън и Макс Верстапен
Люис Хамилтън и Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

В Гран при на Катар Люис Хамилтън и Макс Верстапен завършиха на първа и втора позиция. Според Мика Хакинен двамата състезатели са далеч напред от всички други на стартовата решетка. Това показаха и разликите между третия на подиума и лидерите. Фернандо Алонсо финишира на около минути зад Хамилтън и на повече от 24 секунди зад Верстапен. 

Самата надпревара бе диктувана от Люис, който потегли от полпозишън и водеше от старта до финала. Междувременно Макс трябваше да стартира седми заради преместване с пет места назад поради игнориране на двойни жълти флагове. Въпреки това нидерландецът завърши на второ място и спечели допълнителната точка за най-бързата обиколка. Това представяне на Верстапен е направил голямо впечатление на бившия пилот на Макларън.

„След драмите в Бразилия беше ред на Верстапен да стартира по-назад на стартовата решетка. Той наруши едно от най-важните правила за безопасността във Формула 1 и логично бе наказан. При двойни жълти флагове пилотите трябва да намалят скоростта и да се готови за спиране“, каза Хакинен.

„Точно както стори Люис в Бразилия, Макс си проби път много бързо и бе на четвърто място след края на първата обиколка. Той и Хамилтън са на друго ниво спрямо всички останали“.

Финландецът смята, че Люис има предимство в борбата за титлата въпреки крехкия аванс на Макс два кръга преди финала.

„Ако Формула 1 беше тенис мач, бих казал, че Хамилтън има предимство след победите в Бразилия и Катар. Въпреки че Верстапен има преднина от 8 точки Мерцедес дадоха такава кола на Люис, с която той има възможност да защити титлата си“.

“ В неделя той напълно контролираше състезанието след силното си представяне в квалификацията. Неговият Мерцедес нямаше същото предимство на правите както в Бразилия. Въпреки това тези широки и бързи завои бяха по-подходящи за неговия болид, отколкото този на Ред Бул“, завърши Мика Хакинен.