Начало Други Хакинен се завръща успешно в DTM

Хакинен се завръща успешно в DTM

46
0
Мика Хакинен

На пистата в испанския град Монтебланко се провеждат последните тестове за годината в DTM. Екипите използват посладната възможност да съберат още данни за своите нови автомобили. В екипа на Мерцедес вчера имаше и едно доста познато лице. Четири години след края на своята кариера в DTM, Мика Хакинен се завърна, за да пилотира новото C-Coupé.

„Чувството бе страхотно, радвам се много, че имам възможност да работя с отбора на HWA и Герхард Унгар. Чувствах се прекрасно по време на тестовете“, не скри задоволството си Хакинен.

За последно финландецът участва във финалното състезание от Intercontinental-Le-Mans-Cups зад волана на Mercedes AMG SLS. Изглежда това обаче не е било достатъчно за него.

„Веднъж пилот, завинаги пилот. Това е ясно за всички качвали се в състезателна кола. Мика се чувстваше прекрасно в нашето C-Coupé. Направи доста обиколки на едно много добро ниво. Тестът бе от полза и за него и за нас“, обясни спортният директор на Мерцедес, Норберт Хауг.

Хакинен направи общо 109 обиколки в своя работен ден, което отговаря на дистанция от 365,91 км. Информация за дадените времена не бе дадена. 43-годишният пилот регистрира сериозна промяна в последното поколение коли от DTM.

„По-широките гуми дават много повече грип и чрез планките за превключване на скоростите на волана, пилотът може да е с двете ръце на волана и да се концентрира върху пистата на сто процента и в търсенето на оптималната линия. Това ми допада много, защото подобна бе картината и във Формула 1.

Радвам се, че ще мога да помогна за развитието на новата кола. Чувствам се много добре физически, мотивиран съм и слезнах от колата със широка усмивка“, радваше се финландецът. Той обаче не смята да се връща за постоянно в моторните спортове.