Начало Други Хакинен ще тества новия Мерцедес за DTM

Хакинен ще тества новия Мерцедес за DTM

44
0
Мика Хакинен,Миле Миля,Хуан Мануел Фанджо II

Двукратният световен шампион във Формула 1 Мика Хакинен ще тества новото Мерцедес С-Купе за немския шампионат за туристически автомобили (DTM). Изпитанията ще се проведат на пистата Монтебланко в Испания тази седмица. Финландецът, който спечели титлите в Гран при през 1998 и 1999 г., се състезаваше в сериите до 2007 г. Миналия месец той се върна за малко на писта – в шестте часа на Цухай (Китай).

Тестовете на новия автомобил пък ще се провеждат от Хакинен, Гари Пафет, Джейми Грийн и Кристиан Виеторис. Мика няма търпение да сравни колата с предходната.

Реших, че трябва сам да проверя каква е разликата между DTM AMG C-Класа и новото AMG С-Купе – обясни Мика. – Изключително съм благодарен на Норберт Хауг и Герхард Унгар за възможността да участвам в пробите. За мен винаги е огромно удоволствие да карам нов Мерцедес.

Вицепрезидентът моторспорт на компанията Хауг също е доволен, че Хакинен ще кара в тестовете.

Мика е с нас още от 1995 г., с Макларън спечели двете си титли във Формула 1 преди да направи забележителна кариера в DTM. Тестът се оказа идея, която допадна и на него, и на нас. Но не бива да се вадят някакви други заключения – допълни Хауг.