Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Цял уикенд се боря с болида. Направо е кошмар за управление,...

Хамилтън: Цял уикенд се боря с болида. Направо е кошмар за управление, просто не харесва пистата

2708
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън очаква много трудно състезание в Мексико, след като се класира шести в квалификацията на пистата Ерманос Родригес. Седемкратният световен шампион сподели, че автомобилът му е с много непостоянно поведение.

„Цял уикенд се боря с болида. Направо е кошмар за управление, просто не харесва пистата“, коментира Хамилтън

„Направихме някои наистина добри промени преди квалификацията и бях значително по-доволен от колата. Ще ми се да ги бяхме направили още сутринта преди квалификацията. Поведението в Q1 и Q2 не изглеждаше лошо. Вторият бърз тур в Q2 бе страхотен. Но колата наистина ту върви, ту не. Поведението е много непостоянно. Не бях в състояние да извлека кой знае колко повече. В перфектна ситуация вероятно можеше да съм пети и толкова“, продължи Хамилтън.

„Състезанието ще е истинско предизвикателство с този болид. Спирачките прегряват, трудно ще е да се борим. Карането е като движение по острието на бръснач“, каза още той.

Джордж Ръсел се нареди осми в класирането на квалификацията. Той сподели, че видял положителни неща в управлението на своята кола, но не се е справил в момента, когато трябваше.

„Липсваше ни постоянство. Някои серии бяха силни, други – не, така че цялостната картина е доста объркваща. Накрая имахме един комплект нови гуми, опитвайки нещо различно в загряващата обиколка и не ги вкарахме в работния им прозорец“, отбеляза Ръсел.

„Трудно ще е от осмо място на грида. Ще трябва да се внимава със спирачките. Температурите на задвижващата система също са предизвикателство. Дойдохме тук с очакването да сме конкурентоспособни и се надявам на прогрес в надпреварата, но няма да е леко“, допълни Ръсел.

Оперативният директор на Мерцедес Андрю Шовлин обобщи, че шесто и осмо място са разочарование за тима.

„То е още по-голямо заради това, че разликата спрямо полпозишъна е по-малко от 0,3 сек. Разликите са изключително малки, а ние не бяхме достатъчно бързи в точния момент. Много е сложно да се предположи как ще се развие надпреварата. Направихме толкова промени, че данните от дългите серии в петък нямат особено значение. Надявам се да сме подобрили темпото. Ферари със сигурност изглежда има добра кола тук. Имайки предвид позициите в шампионата, е важно да сме в състояние да се състезаваме с тях. Интересно е също така че Даниел [Рикиардо] е в челото“, каза още Шовлин.