Начало Избрани Хамилтън е премахнал още бижута по време на уикенда на Силвърстоун

Хамилтън е премахнал още бижута по време на уикенда на Силвърстоун

1206
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Хамилтън е премахнал още бижута по време на уикенда на Силвърстоун. Малко преди началото на първата свободна тренировка във Великобритания, пилотът на Мерцедес бе забелязан без своя пиърсинг на носа, който предизвика големи скандали по време на уикенда в Маями.

Преди около два месеца ФИА напомни на пилотите от F1 да не носят никакви бижута по време на каране. Това правило е в сила от 2005 г. , но никога не е било прилагано преди този сезон. Хамилтън беше в центъра на вниманието, след като получи отсрочка за състезанията в Испания и Монако.

Пилотът на Мерцедес продължаваше да носи пиърсинг на носа в Монреал, без да бъдат предприети никакви действия. Той твърдеше, че се нуждае от хирургическа намеса, за да го отстрани напълно.

Въпреки това беше съобщено, че ако не се съобрази с изискванията, може да му бъде забранено да участва в домашното си състезание този уикенд.

В резултат на това той е премахнал това бижу преди началото на първата тренировка. Хамилтън заяви, че е готов да работи с ФИА по въпроса, дори и да смята, че те имат по-големи проблеми, върху които да работят.

Направо е лудост да си помислим, че ФИА обръща внимание на не толкова важна тема. В имаме много по-големи проблеми за решаване“, каза Хамилтън, говорейки пред избрани представители на медиите..

Наистина трябва да започнем да се фокусираме върху други, по-важни области. Така че ще се състезавам този уикенд и ще сътруднича на ФИА. Бих казал, че въпросът не е от голямо значение.“

Ще продължавам да работя с Мохамед [Бин Сулайем, президента на ФИА] и неговия екип, за да постигнем напредък.“

Наскоро Хамилтън отговори на коментарите на Нелсън Пике. Бразилецът бе обвинен в расизъм след като е казал неприлични думи в запис през 2021 г. Пилотът на Мерцедес заяви, че F1 вече не трябва да дава трибуна на „гласове от миналото.