Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: FP1 беше чудесна сесия за нас

Хамилтън: FP1 беше чудесна сесия за нас

2732
0
Люис Хамилтън, Мерцедес
Люис Хамилтън, снимка Мерцедес

Люис Хамилтън остана много окуражен след края на първия ден от състезателния уикенд на Сузука. Пилотът на Мерцедес каза, че свободна тренировка №1 е била „най-чудесната сесия за отбора досега“. Хамилтън също така беше доволен от поведението на своя автомобил.

Хамилтън финишира на пета позиция в първата свободна тренировка за Голямата награда на Япония. Британският ветеран изоставаше с половин секунда от времето на първия Макс Верстапен.

Хамилтън беше един от малкото пилоти, които рискуваха да карат със сликове на изсъхващото трасе във втората свободна тренировка. В края на сесията Хамилтън записа второ време и беше единствено зад Оскар Пиастри. Но от друга страна времената от тази тренировка не са много представители заради състоянието, в което се намираше пистата Сузука

Седемкратният световен шампион призна, че неговият автомобил се е чувствал много добре в сутрешната сесия. Той дори определи FP1 като „чудесна сесия за тима.“

„FP1 беше чудесна сесия за нас“, сподели Хамилтън. „Това беше най-добрата сесия, която сме имали тази година и най-доброто усещане за автомобила досега.“

„Чувствах се наистина положително и бях наистина развълнуван. Това е писта, на която всеки пилот обича да кара“, добави пилотът на Мерцедес.

Отборът от Бракли показа проблясъци в някои от тренировъчните сесии от началото на годината. Но до момента екипът няма по-добър финиш в състезание от пето място. Миналия рейс уикенд екипът си тръгна с 0 точки заради отпадането на Хамилтън и съотборника му Джордж Ръсел.

Същевременно Хамилтън похвали работата, която отборът е свършил през последните седмици, за да подобри автомобила.

„През последните няколко години имахме наистина труден баланс и наистина труден автомобил за каране тук. Нека да се имат предвид трудните последни няколко състезания, които имахме“, продължи пилотът на Мерцедес. „През изминалата седмица беше свършена страхотна работа. Изглежда, че направихме някои промени преди началото на сесиите и се намираме по-благоприятно място. Оттогава не съм правил никакви промени“, каза още Хамилтън.

39-годишният пило също така смята, че Мерцедес трябва да избягва да променя прекалено много баланса на автомобила през останалата част от уикенда.

„Мисля, че имаме по-добра платформа или база, от която да започнем. Сега се надявам да не правим прекалено много промени и да не объркаме нещата. В този случай вероятно просто ще останем там, където сме“, завърши Люис Хамилтън.

Другият пилот на Мерцедес Джордж Ръсел остана четвърти в първата тренировъчна сесия. Във втората той не записа обиколка, тъй като не излезе на мокрото трасе. Младият британец призна, че темпото му е било „приятна изненада“. От друга страна той съжали за пропуснатата възможност да тества промените в настройките във втората сесия

„Автомобилът беше много приятен за каране. Люис и аз бяхме много, много доволни от баланса“, каза Ръсел. „Колата се представяше най-добре когато беше малко по-студено. Ние ние донесохме много тестови елементи, за да се опитаме да направим този автомобил малко по-постоянен, особено когато условията са променливи.“

„Времето ще покаже дали се движим в правилната посока. FP2 определено беше голям пропуск за всички, тъй като имахме някои интересни неща, които искахме да изпробваме. Но понякога това е естеството на F1“, добави състезателят на Мерцедес.