Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън и Ръсел вярват, че Мерцедес ще подпише с Верстапен ако има...

Хамилтън и Ръсел вярват, че Мерцедес ще подпише с Верстапен ако има такава възможност

3147
0
Джордж Ръсел, Макс Верстапен, Люис Хамилтън
Джордж Ръсел, Макс Верстапен и Люис Хамилтън; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Пилотите на Мерцедес Люис Хамилтън и Джордж Ръсел вярват, че отборът им ще подпише с Макс Верстапен ако има такава възможност. Седемкратният световен шампион ще напусне тима от Бракли в края на сезон 2024 и от догодина ще кара за Ферари. Това отваря място в един от най-големите отбори на грида, който спечели 8 поредни титли при конструкторите и 7 последователни при пилотите.

Хамилтън бе попитан дали е изненадан от слуховете, че Макс Верстапен може да отиде в Мерцедес, както и дали предишното им съперничество не би оказало влияние върху подобен ход.

„Не бих казал, че съм изненадан, не. Той е страхотен пилот. Преди време говорихме (за финала на сезон 2021) – според мен Макс тогава стори това, което трябваше да направи. Той не допусна грешка. Спортът ни предаде. Не мисля, че вината бе негова. Аз на негово място щях да направя абсолютно същото нещо“, отговори Хамилтън

„Всеки, който управлява отбор, иска да има най-добрия пилот. Състезател, който да привлича вниманието, да носи спонсорски сделки, а Макс е един от тези пилоти, така че разбирам защо се говори така. За него не би имало смисъл, но е интересно да се наблюдава какво се случва. Мисля, че моята сделка (с Ферари) демонстрира, че всичко е възможно. Следващите шест месеца ще са наистина интересни. Не знам нищо допълнително. Но съм сигурен, че Макс е в списъка (на Мерцедес). Също така съм доста убеден, че е с договор, а и не виждам защо би искал да изостави толкова добра кола!“, каза още Хамилтън.

Ръсел сподели, че ще приветства в тима който и пилот да му стане съотборник от догодина

„Според мен всеки отбор иска възможно най-добрата комбинация от пилоти, а в момента Макс е най-добрият състезател на грида. Така че който и да е тим ако има шанс да подпише с Макс, то ще се възползва 100%. Мисля, че въпросът е по-скоро какво става от другата страна – откъм Ред Бул, където очевидно се случва какво ли не в момента. Не знаем наистина какво точно става, а и не е наша работа. Но предполагам, че всичко това прави нещата вълнуващи“, коментира Ръсел.

„В момента аз съм в третия си сезон заедно с Люис – най-великият пилот на всички времена – и чувствам, че върша достатъчно добра работа до него. Който и да дойде догодина или за следващите години, ще го приветствам с добре дошъл. Предизвикателството е добре дошло.“

„Един състезател винаги иска да се състезава с най-добрите. Аз по принцип се съсредоточавам само върху себе си. Вярвам в себе си. Вярвам, че мога да победя всеки на грида, просто трябва да имаш нужната настройка. Със сигурност е добре, че точно Люис ми бе отправната точка през последните години“, допълни Ръсел.