Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън и Волф няма да присъстват на гала церемонията на ФИА

Хамилтън и Волф няма да присъстват на гала церемонията на ФИА

6677
0
Хамилтън и Тото Волф
Хамилтън и Тото Волф

Люис Хамилтън и Тото Волф ще пропуснат гала церемонията за награждаване на ФИА. Това се случва малко след събитията от Гран при на Абу Даби, които провокираха гнева на немския отбор. 

Въпреки че Мерцедес реши да не обжалва решението на ФИА, екипът от Бракли остава дълбоко разочарован от начина, по който са се стекли събитията.

Мерцедес не изпрати своите отбори от F1 и Формула Е на фотосесията в Париж. Сега става ясно, че Хамилтън и Волф няма да присъстват на галата на ФИА, която ще бъде тази вечер.

Говорейки пред медиите, Волф каза, че отборът ще вземе трофея при конструкторите. Представителят на екипа ще бъде главният технически директор Джеймс Алисън.

„И двамата няма да бъдем там“, обясни Волф.

„Няма да присъстват заради лоялността към Люис и поради моята лична почтеност. Все пак ще бъдем представени като отбор от Джеймс Алисън, който ще вземе трофея от името на всички хора във фабриката. Те трябва да празнуват осмата поредна титла при конструкторите. Това е фантастично постижение, с което можем да се гордеем“.

Волф призна трудността да съчетае радостта от спечелването на осмия шампионат при конструкторите и яростта, която изпитва заради начина, по който решенията на ФИА попречиха на Хамилтън да спечели титлата при пилотите.

„По някакъв начин се опитвам да разделя гнева от резултата в шампионата при пилотите от F1 и радостта от това, че постигнахме нещо безпрецедентно, което трябва да се отпразнува“, завърши Тото Волф.

Отсъствието на Хамилтън от награждаването на ФИА е нарушение на Спортните правила на F1. Според тях първите трима пилоти в класирането задължително трябва да присъстват. Член 6.6 от Спортните правила на F1 гласи:

„Пилотите, завършили на първа, втора и трета позиция в шампионата трябва да присъстват на годишната церемония по връчване на наградите на ФИА“.

Все още не е ясно дали ФИА ще наложи някаква санкция на Люис по повод неговото отсъствие.