Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън изненадан от малкото изоставане спрямо Ферари

Хамилтън изненадан от малкото изоставане спрямо Ферари

1918
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка: Спас Генев

Люис Хамилтън заяви, че е изненадан от малкото си изоставане спрямо Ферари във втората свободна тренировка за Гран при на Италия на пистата Монца.

Пилотът на Мерцедес се класира на 2-о място, като беше само с 0.068 сек по-бавен от Шарл Льоклер. В обиколката си обаче Люис използва ефекта на изтеглянето и в последния сектор бе по-бърз с 0.2 сек от пилота на Скудерията.

„Определено това е изненада, каза Люис. – Очаквахме във Ферари да са бързи на правите и те са. Но се оказва, че има достатъчно завои, на които ние успяваме да наваксаме. А те не са особено бързи в завоите и това балансира нещата.“

Хамилтън заяви още, че показаното темпо му дава увереност за останалата част от уикенда.

„Мисля, че ще бъде наистина тежко състезание. Но ние сме на близко ниво с Ферари, което е чудесно“, допълни Люис.

Според другия пилот на Мерцедес Валтери Ботас, той и Хамилтън ще имат нужда от перфектното изтегляне в една цяла обиколка, за да могат да се борят с Ферари за първата стартова позиция утре. Финландецът завърши втората сесия 4-и, зад Себастиан Фетел.

„Трябва да имаме перфектните настройки и перфектната въздушна струя, заяви финландецът. – Днес в най-бързата ми обиколка нямах най-доброто възможно изтегляне. Но усещах колата добре, като имах добро темпо в дълга серия с много гориво.“