Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън изненадан от темпото на Ферари

Хамилтън изненадан от темпото на Ферари

6185
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка Мерцедес
Люис Хамилтън сподели, че е изненадан от темпото на Ферари. Тимът от Маранело показа добра скорост, след като Сайнц завърши на втора позиция в първата тренировка. Във втората италианците спечелиха сесията, като Льоклер бе начело, а Карлос завърши зад него. В същото време Хамилтън финишира двете сесии на пета и трета позиция.

„Ферари са много силни на тази писта. Мисля, че са постигнали голям напредък спрямо Испания. Това е добра новина за спорта, защото ще имаме повече конкуренция. В момента съм фокусиран върху моето каране. Изглежда, че квалификацията ще бъде много интересна и ще има битка между три отбора“, сподели Хамилтън.

Британецът коментира и представянето си през днешния ден.

„Колата е много добра. Имаме леки проблеми с баланса, но се надявам всичко да се подобри. Доволен съм от резултата си. Ще направя няколко промени в настройките тази вечер. Надявам се да съм в борбата за полпозишъна“, завърши Люис Хамилтън.

Неговият съотборник Валтери Ботас финишира на шеста и пета позиция. Въпреки това финландецът заяви, че има шансове да спечели  квалификацията.

„През повечето време от годината живея близо до старт-финалната права. Това състезание е наистина уникално. Чувствам го все едно е домашно. Имам много приятели тук и съм изключително щастлив, че отново се състезаваме тук. Вярвам, че имам шанс да спечеля първата позиция“, обясни Ботас.