Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън извикан при стюардите за пренебрегване на двойни жълти знамена

Хамилтън извикан при стюардите за пренебрегване на двойни жълти знамена

4670
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън е извикан при стюардите за предполагаемо пренебрегване на двойни жълти знамена по време на последната свободна тренировка преди квалификацията за Гран при на Саудитска Арабия. Малко по-късно към това бе прибавено и разследване дали е попречил на друг пилот.

По време на сесията Никита Мазепин едва не удари пилота на Мерцедес, който се движеше по-бавно. Хамилтън след това каза на състезателния си инженер по радиото, че не го е предупредил за приближаването на състезателя на Хаас. Преди това имаше проблем и с Пиер Гасли.

По време на предходния състезателен уикенд в Катар Макс Верстапен получи наказание 5 места назад на стартовата решетка за неспазване на двойни жълти знамена. Валтери Ботас бе санкциониран с 3, тъй като предупредителният флаг при него бе единичен. Само Карлос Сайнц от разследваните тогава пилоти не получи наказание. Причината бе, че пилотът на Ферари бе намалил, когато бе видял спрялата в края на Q3 Алфа Таури на Пиер Гасли.

При разследването в Катар бе посочено, че фактът, че даден пилот не е видял предупредително знаме, не го оневинява. В началото на днешния ден пък Майкъл Маси издаде предупреждение състезателите да не намаляват в края на обиколката в Джеда. Разликата в скоростта между коли в бавен и такива в бърз тур е много висока на уличното трасе в Саудитска Арабия.

Хамилтън и Верстапен се борят за световната титла във Формула 1 през сезон 2021. Пилотът на Ред Бул води в генералното класиране с 8 точки два кръга преди края на първенството.