Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън наказан с 3 места назад на грида

Хамилтън наказан с 3 места назад на грида

3120
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън бе наказан с преместване 3 места назад на стартовата решетка за Гран при на Австрия. Санкцията е заради това, че не намали при преминаване в участък с жълти знамена в края на вчерашната квалификация на пистата Ред Бул Ринг. Предупредителните флагове бяха показани заради излитане на Валтери Ботас от трасето.

Стюардите на надпреварата в Австрия разгледаха случая снощи. Те установиха, че при преминаването му са били показвани едновременно жълти знамена и зелен светлинен сигнал. Вследствие на това санкция не бе наложена.

Хелмут Марко обясни, че в Ред Бул имали нов видео запис и затова са поискали преразглеждане на ситуацията. Макс Верстапен също така попитал екипа си каква е разликата в случилото се с Хамилтън и ситуацията с него в Мексико през 2019 г. Тогава нидерландският пилот спечели полпозишъна, но в Q3 бе преминал покрай жълто знаме – показано заради инцидент на Ботас – без да намали достатъчно.

Междувременно на стартовата решетка екипите на Люис и Верстапен се разместиха преди още решението да бъде оповестено официално.