Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън не смята, че Мерцедес ще навакса изоставането си спрямо Ферари до...

Хамилтън не смята, че Мерцедес ще навакса изоставането си спрямо Ферари до утре

2553
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън не смята, че Мерцедес може да навакса изоставането си спрямо Ферари до утре. Днес във втората свободна тренировка пасивът на британеца спрямо най-бързия Шарл Льоклер от Ферари беше близо 0.7 сек. Другият пилот на Сребърните стрели Валтери Ботас пък бе на повече от 1 секунда зад Льоклер.

„Втората тренировка премина добре, обясни Хамилтън. – Чувствах се по-комфортно в колата, отколкото миналата година на тази писта. Но пилотите на Ферари са наистина много бързи и изглежда са доста напред спрямо нас. Трябва да видим къде губим време спрямо тях.

Едва ли ще успеем да намерим 7 десети за обиколка утре. Но ще направим всичко възможно да вървим в правилната посока по отношение на настройките на колата. Темпото ни в дълга серия от обиколки изглеждаше малко по-добро от това в къса.”

Ботас пък не беше доволен от направените от него бързи обиколки. С това той обясни и голямото си изоставане от 1.1 сек спрямо Льоклер. „Тук в Баку е сложно да намериш добрия ритъм, каза финландецът. – Не беше лесно да накараме гумите медиум да загреят оптимално и да работят.”